The Glambar by Anouk

Hoe vaak was je je haar?

Blog – The Glambar by Anouk

Hoe vaak was je je haar?

Hoe vaak moet je jouw haar wassen?

Iedereen weet natuurlijk dat je je haren toch moet wassen, de ene doet het 1 keer in de week de andere 3 keer in de week en de andere dagelijks. Hoeveel wasbeurten in de week is nou eigenlijk goed voor jouw haar!

Hoe vaak is nou het beste om je haar te wassen?

Het liefst zo min mogelijk!
Nou denk je ‘ja maar Anouk, mijn haar wordt vet’. De natuurlijke vetten van je haar hebben een goede functie. Al hoor ik je denken ‘dat zal wel.’
De natuurlijke vetten/ oliën voeden je haar, helpen het te herstellen en maakt het gezond, omdat dit lichaamseigen is en het zo weet wat jouw haar nodig heeft.
Je kan hierbij ook nog een speciale borstel gebruiken om dit goed met je haar te verdelen, zoals de fingherbrush.
Hierbij sluiten wij natuurlijk wel de puberteit en hormonale kwesties uit, omdat je dan een kans hebt van overproductie van de vetten, dit is meestal wel een tijdelijke periode.

Het haar te vaak wassen kan ook tegen je keren. Het kan zelfs je haar uitdrogen, waardoor het dof en droog wordt.

Probeer 2 keer per week je haren te wassen, indien het niet vet wordt maar 1 keer in de week.
Heb je een vette haardag? Dan kan je een goede droogshampoo (bijv. KINCOSMETICS volume & dryshampoo) om zo je wasbeurt uit te stellen.
Het werkt niet alleen om je vette haren te verdoezelen, maar je creëert er ook nog eens extra volume door. Een win win situatie dus. En als jezelf er niet helemaal comfortabel bij voelt helpt hierbij een hoge staart of knot ook om je wasdag een dag uit te stellen.
Een goede shampoo zonder sulfaten en silicone (zoals Kinessences, Brazilianbondbuilder of Leaf & Flower) kan je ook mee helpen met het uitstellen van je wasbeurt.

Waarom wassen wij het haar 2 keer?

De eerste keer maak je al het vuil los van het haar en hoofdhuid. Bij de tweede keer wassen begint het echte reinigen. Masseer je hoofdhuid 2 minuten, dit is ook goed voor je bloedsomloop en je talgproductie. Heb je snel last van vet haar? Dan druk vooral niet te hard op je hoofdhuid!
Je zal merken als je haar wat vettiger is dat bij de eerste wasbeurt de shampoo minder zal schuimen, dan bij de tweede wassing.

Ontzettend blij met laatste knipbeurt, na twee maanden nog steeds goed.

- Lenny Hoo -

Een fijne kapsalon waar je echt word gehoord en ze blijven op to date.

- Rob Scheepers -

TOP kapster. Heel goed geknipt door Anouk en gezellig gekletst onder het genot van een lekker bakkie koffie.

- Hanneke Rietra -

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief