The Glambar by Anouk

De techniek van kleuren

Blog – The Glambar by Anouk

De techniek van kleuren

Er zijn zoveel verschillende technieken om het haar te kleuren.
De een wil gewoon 1 kleur, de andere wil speeling in het haar van licht en donker en de andere wil extreem.
Maar welke behandeling voor het kleuren moet je dan kiezen?
Wij maken het regelmatig mee dat iemand een afspraak heeft ingeboekt om het haar in een kleur te kleuren. Vervolgens komen ze hier dan met een foto aan… ‘Ik wil deze kleur graag’. Bijvoorbeeld een foto die een totaal andere basis kleur heeft en dan ook nog eens met een balayage erin. Helaas moet je deze persoon dan teleurstellen Dat dit helaas niet gaat op dat moment.
Wij snappen dat het voor jullie niet altijd even makkelijk is om voor het kleuren een afspraak in te boeken als je wat anders wilt of je niet weet hoe het heet. Bij twijfel neem altijd even contact met ons op, stuur een whatsapp met foto of kom even langs bij ons in de salon. Zodat wij de juiste behandeling kunnen uitvoer. Éen gehele kleur kost namelijk een stuk minder tijd met inzetten (ongeveer 30 minuten), dan highlights of Balayage ( Wat één uur tot twee uur kan duren). Dan over de inwerktijd nog niet gesproken… Dit is per soort kleurbehandeling en wens van de klant ook afhankelijk hoelang de behandeling gaat duren.
Ook is het soms niet mogelijk om de kleur in een keer te realiseren, daarom is het altijd fijn dat je goed en duidelijk bent bij het maken van je afspraak wat je wilt. Mochten wij twijfels hebben dan vragen wij je altijd even om langs te komen, zodat wij de conditie van je haar te kunnen bepalen, het haar te zien te voelen en eventueel extra vragen te stellen om zo tot een perfect eindresultaat te komen. Het is daarom ook altijd belangrijk dat je eerlijk bent over jouw kleurgeschiedenis naar je kapster toe.
Wij kunnen veel maar zijn uiteindelijk nog geen tovenaars! En wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van het haar behouden wordt.

Wat is een Balayage?

De trend die wij al jaren zien en kennen in verschillende vormen.
Hoe spreek je het uit? ‘Ba-la-ja-zju’ (ook dit vonden wij in het begin lastig).
Wat betekend het? Balayage is van oorsprong Frans en letterlijk vertaald betekend het veeg of vegen.
De Balayage techniek zorgt voor een sunkissed effect, dus het loopt van donker naar licht. Dit kan heel natuurlijk of heel extreem.. Doormiddel van een highlight techniek die niet tot aan de aanzet wordt ingezet en vanaf het midden van het haar het haar de punt in te zetten loopt dit mooi door.
Probeer dit vooral niet zelf, gezien wij hier een hele techniek voor hebben het subtiel door te laten lopen. Bij het zelf doen heb je grote kans dat je harde lijnen en vlekken krijgt, dat wil je toch zeker niet!

Wat zijn highlights?

Highlights kennen wij allemaal. De plukjes die van de hoofdhuid tot aan het uiteinde van het haar wordt ingezet met folies.
Dit kunnen wij ook op vele manieren doen. Afhankelijk van je eindresultaat kunnen wij spelen met de dikte van de plukken haar die wij tussen de folie stoppen en wat wij er tussen laten hangen.
Wil je het heel licht laten lijken is het beter om veel en dunnen plukken erin te laten zetten. Wil je een beetje een natuurlijke look creëren Dan zijn wat dikkere plukken met wat tussen ruimtes het mooist.
Bij krullend haar zijn baantjes weer mooier. Als je hiervoor de plukjes uit gaat mazen heb je grote kans dat deze uiteindelijk weer weg vallen in het haar.
Als het woord low ervoor komt te staan, betekend dat er donkerdere plukjes doorheen komen.

Highlights zijn dan ook weer mooi te combineren met een balayage. Dit heet dan folie-alge, door deze techniek krijg je heel veel kleurschakeringen van donker en licht.

Ontzettend blij met laatste knipbeurt, na twee maanden nog steeds goed.

- Lenny Hoo -

Een fijne kapsalon waar je echt word gehoord en ze blijven op to date.

- Rob Scheepers -

TOP kapster. Heel goed geknipt door Anouk en gezellig gekletst onder het genot van een lekker bakkie koffie.

- Hanneke Rietra -

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief